Арман Бабикян: Ще сложим крак във вратата на корупционното мнозинство в парламента

OFFNews 05 юни 2024 в 20:42 752 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Със сигурност ще се опитаме да сложим крак във вратата на корупционното мнозинство в парламента. Ще противостоим на сговарянето между т. нар.“прогресивни сили“, които искат да променят модела за управление в тази страна и самия модел, защото, както виждате, "моделът" е на първия ред в парламента, каза Арман Бабикян от НИЕ ИДВАМЕ.

По думите му и днес пак сме на кръстопът - точно така, както бяхме и през 2020-та. Пак виждаме двуликия модел Борисов и Пеевски - същите съдружници, но в друга историческа среда. Вече има загубено доверие, натрупано недоволство и от тези, които твърдяха, че ще променят.

„Но корупцията - лява, дясна или центристка - е корупция. Нашето разбиране е такова“, категоричен бе Арман Бабикян.

Европа вече декларира, че раздаване на пари на калпак повече няма да има. И България трябва да знае, че правителството няма да играе тази междинна станция, в която ще „давам парите на моя човек“.

Политиката на България трябва да е абсолютно ясна и еднопосочна. Ние сме съюзници в НАТО, ние оказваме помощ на по-слабия и това е логично. Докато има агресор, трябва да има подкрепа за Украйна, защото тази война е тук при нас, в Европа, случва се много близо до България. Ние трябва да кажем истината, че е добре, че сме в голям отбранителен съюз, но не трябва да плашим хората, както прави президентът Радев, че български войници щели да бъдат пращани на война. Това обслужва руския интерес. Очакваме от един главнокомандващ да проявява повече загриженост за руските мини по българското Черноморие, за отвлечените офицери в Йемен и за бомбардировките на Москва над райони като Одеса, където живее 150-хилядно българско малцинство. България не е голяма страна и тя сама не може да се защити, въпреки приказките на едро. Евро-атлантизмът не е приказки на пазар. Това са действия, подчерта още Арман Бабикян.

Голямата ни задача днес е, бъдейки член на ЕС, да осигурим такава среда в България, където децата ни да поискат да се върнат и да останат да живеят. Те не искат да се съобразяват с конюнктурата и задкулисието. Те искат да имат равен шанс и да се справят не защото са син или дъщеря на някого, а заради своите качества и труд, с които могат да постигнат каквото пожелаят.

Още на протестите през 2020-та година хората посочиха 5 хоризонта за развитие на България. Човек се ражда и цял живот има нужда от здравеопазване. Расте и има нужда от образование. После пораства и трябва да влезе в една икономика на знанието, която да дава достатъчно ресурси, за да имаме хоризонт за развитие и добра пенсионна система. Трябва да имаме сигурност за децата си и за семействата си, защото това е националната сигурност - да сме спокойни и защитени. И ако някой ни краде парите, трябва да знаем, че е нужна борба с мафията. Протестът днес трябва да е в урните. Затова е важно хората да гласуват, подчерта Арман Бабикян.

Участието на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов в подкаста на OFFNews можете да видите тук:



Абонирайте се за канала ни в YouTube!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    Няма коментари към тази новина !

     
    X

    За и против Гей парада