Арестуваха общински съветник на „Коалиция за България“ в Пазарджик

OFFNews 25 май 2014 в 16:32 3039 0

БСП

Общински съветник на политическо движение „Евророма“, което е част от „Коалиция за България“ е бил арестуван в Районно управление „Полиция“ на Панагюрище.

Стоян Петришки е бил задържан в ареста за повече от два часа.

Засега от полицията отказват да дадат повече подробности около причините за задържането на Петришки, но се знае, че той вече е освободен.

Междувременно, БСП обяви, че още двама техни активисти в Пазарджишко са били задържани.

На 24 май застъпникът на КБ Борис Златков е бил арестуван. Местната структура на левицата вече е подала сигнал по случая до РИК-Пазарджик. В него се посочва, че Златков е извикан в ПУ „Изток“ към РУП-Пазарджик на 24 май. Според информацията на „Коалиция за България“, след като се явил, Златков е откаран в РУП-Пазарджик, без да получи каквото и да е обяснение за задържането си.

Срещу Златков е издадена заповед за задържане, като в мотивите се посочва, че „след надеждно предупреждение, съзнателно пречи на полицейски орган да изпълни задълженията си по служба“. От са написали още, че активистът на левицата е отказал да предостави личната си карта на служителите на реда.

На пресконференция днес БСП обявиха, че в Пазарджишко са задържани трима техни активисти, но за момента няма информация кой е третият потърпевш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!