70% от гласувалите за Демократична България подкрепиха Радев на балотажа

Йорданка Веселинова 21 ноември 2021 в 21:08 6716 0

Снимка бТВ, стопкадър

70% от гласувалите за "Демократична България" на парламентарните избори днес подкрепиха Румен Радев, сочат данните на "Алфа Рисърч", цитирани от бТВ.

22% от тях гласуваха за Анастас Герджиков, а 8% от тях не подкрепиха никого.

В голямата си част избирателите на Лозан Панов подкрепиха Румен Радев на балотажа, сочат и данните на "Галъп Интернешънъл", цитирани от БНТ. 65% гласуваха за Радев, 24% от тях - за Анастас Герджиков, като само 12% са отбелязали, че не подкрепят никого.

1% от избирателите на Радев на втория тур са гласували за проф. Герджиков. 

6% от гласувалите за Герджиков на първия тур са подкрепили Радев на балотажа. Само 1% са гласували с "не подкрепям никого".

Преобладаващата част от избирателите на БСП избраха Радев, въпреки нападките на Нинова към президента през последната седмица. 96% от тях подкрепиха него - срещу едва 2% гласували за Радев и 2%, които не подкрепиха нито един от кандидатите днес.

91% от избирателите на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев гласуваха за Румен Радев. Само 9% от тях подкрепиха проф. Герджиков.

По подобен начин са гласували и избирателите на ИТН - 89% от тях подкрепиха Радев, 9% - Герджиков, а само 2% не подкрепиха никого.

68% от гласувалите за Костадин Костадинов гласуваха за Румен Радев срещу едва 18%, подкрепили проф. Герджиков. 14% от избирателите на лидера на "Възраждане" пък са отбелязали, че не подкрепят никого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови