След публикация на OFFNews: Столична община проверява бизнес класата в автобусите на Столарски

OFFNews 10 септември 2019 в 15:15 8271 0

Столична община започна проверка дали фирмата на близкия до ГЕРБ бизнесмен Миролюб Столарски "Карат-С" нарушава договора си за автобусните превози по линията София-Пловдив. 

Инспекцията е по повод публикацията на OFFNews "Бизнес класа в автобусите? Карат-С го измисли". В нея обяснихме за нова схема, с която превозвачът е измислил как да вдигне цената на билетите.

Карат-С спечели договора за обслужване на линията София-Пловдив като предложи да вози пътниците на цена от 9,50 лева, но се оказва, че част от предните места в автобусите струват почти с 50 процента по-скъпо (14 лева). Водели се "бизнес класа" и ползващите местата получавали бонус пакет - плик с пакетче солети "Хрус-Хрус", малка минерална вода "Велинград" и слушалки за монтираните на седалките таблети, които обаче на практика са неизползваеми, тъй като във возилата няма Wi-Fi. 

"Днес инспектори от дирекция "Транспорт" са отишли да видят какви са тези билети и на какво основание фирмата ги предлага", заявиха за OFFNews от общината.

След това се очаква доклад с констатациите от проверката.

Само преди ден Карат-С понесе и друг удар от Столична община. Една от най-натоварените автобусни линии в София - 204 вече няма да се обслужва от Миролюб Столарски, а от общинската компания "Столичен автотранспорт" ЕАД.

Бизнесменът развива много успешен автобусен бизнес. Негови автобуси обслужват апетитни линии на столичния градски транспорт. Освен това той е и виден хотелиер. Негов е луксозният спа хотел "Двореца" във Велинград, което бе любимото място за партийните сбирки на висшите функционери на ГЕРБ по времето когато Цветан Цветанов бе втори в партията.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски пък даде на Столарски жп гарата в Пловдив на 35-годишна концесия. Според меко казано странните клаузи на концесионния договор от 2013 г., Столарски и Глосов направиха трета автогара до двете съществуващи Юг и Родопи. В момента на жп гарата в града под тепетата са монтирани огромни електронни табла, рекламиращи автобусните превози на компанията Карат-С.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови