Нинова сменила без конкурс 90% от шефовете на държавните фирми, уредила и сина на Масларова

Бившият шеф на Кинтекс за Нинова: Крадецът ще вика - Дръжте крадеца

OFFNews 05 август 2022 в 09:27 5096 0

Кинтекс
Александър Михайлов.

България е изнесла 4200 тона оръжие за Украйна през полско летище, равняващи се на 212 тира с продукция. Това каза бившият директор на „Кинтекс" ЕАД Александър Михайлов, пред Нова телевизия.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова заяви, че много зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов, ако той издаде разрешения за износ на оръжия,

Нинова ще е „първата, която ще излезе и ще каже: Ето, служебното правителство разрешава износ на оръжия за Украйна през трети страни! – сякаш тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „Дръжте крадеца”, подчерта бившият шеф на „Кинтекс”.

Той пожела да алармира обществото за два по-големи проблема, които Нинова оставила в „тежко наследство” в Министерство на икономиката.

„На първо място – в последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала заседание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявления за износ на оръжие за близо 1 млрд. евро. Това е безобразие от нейната страна. На второ място – безобразията в областта на назначенията, които тя извърши през последните 6-7 месеца. Без конкурси тя подмени ръководствата на 90% от държавните фирми”, каза  Михайлов.

По думите му син на Емилия Масларова е едно от фрапиращите назначения, които бившият министър на икономиката е направил.

Според бившия шеф на „Кинтекс” Корнелия Нинова се е опитала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки огромно количество продукция, за сметка на бранша.

„Призовавам министър Стоянов да подпише разрешителните за износ на това оръжие, тъй като това е напълно законен бизнес и няма никакви национални или международни ограничения за доставки на оръжия, включително и към Украйна”, каза Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови