Карел Крал: Новото ценово заявление на ЧЕЗ няма нищо общо с продажбата на дружеството

"Клиентите ни няма да разберат, когато акциите ни бъдат прехвърлени към новия собственик"

OFFNews 14 юни 2018 в 21:17 4843 0

Снимка Мартин Георгиев

"Клиентите ни няма да разберат, когато акциите ни бъдат прехвърлени към новия собственик - от гледна точка на сигурността на доставките“, заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ в България Карел Крал по време на семинар за журналисти.

Той каза още, че работата на дружествата на ЧЕЗ ще продължи, докато акциите не бъдат прехвърлени на новия собственик:

„На коя дата ще бъде, не мога да ви кажа, защото не знам. Работим в посока да има плавно предаване"

Карел Крал определи като абсурдни твърденията, че новото ценово заявление на енергоразпределителното дружество е подготвяно за купувача, за да се изплатят средствата за придобиване на активите:

"Ценовото заявление е подготвено от двете лицензирани дружества на ЧЕЗ, както и миналата година. Който иска, може да погледне нашите ценови заявления от миналата и по-миналата година, за да види, че са абсолютно последователни", посочи Крал.

Той заяви още, че ЧЕЗ подкрепят независимостта на енергийния регулатор:

"Очакваме следващата година, когато регулаторът ще стане и финансово независим. Ние нямаме интерес срещу нас на масата да стои слаб регулатор". 

По-рано днес от "ЧЕЗ Разпределение България" показаха нова възлова станция в град Априлци, в която са инвестирани 200 000 лв.

Очаква се тя да подобри електрозахранването на 4 000 домакинства и стопански потребители в общината.

Станцията е оборудвана с най-съвременната апаратура и позволява автоматизация на мрежата.

"Благодарение на новото съоръжение в Априлци, многократно ще намалее времето за локализиране и отстраняване на аварии, като същевременно ще се минимизира броят на засегнатите от евентуални прекъсвания потребители. Такава техника позволява изключването само на определени части от електропроводите, където има повреда, докато всички останали клиенти, които получават електрозахранване от електропровода, остават незасегнати", заяви главният оперативен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" Виктор Станчев.

"В област Ловеч вложихме общо 3.7 млн. лв. през 2017 г., от които 3.4 млн. лв. в реконструкция и обновяване на мрежата, а над 300 хил. лв. - в нови присъединявания. Вярвам, че всички усилия, които положихме и продължаваме да полагаме тук, помагат за стабилното електрозахранване в този красив туристически район", каза Петър Холаковски, главен изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение.

От ръководството на ЧЕЗ обявиха още, че предстои обновяване на няколко стратегически обекта в София. На два етапа ще протече ремонтът на подстанция "Фестивална", която осигурява електрозахранването на 120 000 клиенти в кварталите "Младост" 1 и 2, Гара Искър, "Дружба" 1 и 2, "Горубляне", "Полигона" и 7-ми километър. В проекта ще бъдат вложени 3 млн. лв.

Ще бъде обновена и кабелната мрежа в кв. "Драгалевци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови