Иху, аху, Коледа, ски, купон! Ама ти поднови ли си е-винетката?

OFFNews 29 ноември 2021 в 13:19 8573 0

Идва декември и един след друг ще се наредят празници, купуване на подаръци за Коледа и Нова година, ваканция на ски. Януари продължава в същия дух  с именните дни, на които празнуват най-много именици - Василовден, Ивановден, Йордановден.

За рамките на тол системата по пътищата обаче празник няма и хич не ги интересува Коледа ли е или Великден.

Традиционно през декември и януари изтича срока на валидност на основна част от годишните електронни винетки и ако изпаднали в празнично настроение пропуснете да ги подновите, рискувате много да го помрачите.

Много важно е да знаете, че те могат да бъдат подновени онлайн до 30 дни преди да са изтекли и така да нямате излишни главоболия преди предстоящите пътувания по празниците.

На уеб платформите Vinetki.bg и Tollpass.bg, както и в мобилното приложение TollPass всеки може да провери датата, до която е валидна винетката за лекия му автомобил. В тази категория са всички пътни превозни средства до 3.5 тона включително.

За всички собственици и шофьори на леки автомобили Vinetki.bg, Tollpass.bg и Tollpass App дават възможност до един месец преди изтичане на срока на срока на валидност да се заплати новата винетка за следващата година, като това може да стане от компютър или телефон, без да се налага посещение на пункт за продажби. Въвежда се само регистрационен номер, държава на регистрация и начална дата на активиране на новата винетка.

Цената й остава непроменена и най-изгодна за редовни пътувания – 97 лева за една година от избраната начална дата. Не се повишават цените и на винетките с по-кратък срок на валидност - уикенд винетката остава 10 лв., седмичната – 15 лв., месечната – 30 лв., тримесечната – 54 лв.

Независимо откъде и как е закупена винетката, можете да въведете регистрационен номер на автомобил в TollPass App и мобилното приложение ще изпрати известие на мобилния телефон преди датата на изтичането й. При регистрация на потребителски профил се получава напомняне за изтичащ срок на валидност и не е необходимо да чеквате сайта периодично. В него за удобство на клиентите се съхраняват историята на всички покупки и пътните превозни средства с техните регистрационни данни за лесно и бързо подновяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови