И днес опашки пред КТБ, липсват пари от сметки на хора

OFFNews 05 декември 2014 в 08:36 11169 6

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Липсват пари от сметките на вложители в Корпоративна търговска банка. Това се оказа след вчерашния първи ден, в който хората получиха достъп до сметките си и започна изплащането на парите чрез други 9 банки.

При един от случаите липсват 14 000 лева от сметка в КТБ на клиент, съобщи Нова тв.

Хората могат да подадат възражениение в който и да е клон на КТБ заради липсващи суми и срокът, в който трябва да получат отговор е 7-дневен.

От рано тази сутрин пред централата на КТБ на пл. "Гарибалди" се изви опашка от хора, които пазеха ред до отварянето на банката за работа с клиенти в 9 ч.

Хората чакат не само заради липсващи суми от сметките им, а и заради несъответствия между данните им, подадени от КТБ до 9-те обслужващи банки и данните в личните им документи. При такива несъответствия на вложителите се отказва достъп до сметките си. При някои от хората несъответствията идват от смяна на личните документи. При други, също сменили документите си и уведомили КТБ за тях, също обаче липсва актуализация.

Такъв е случаят на Джовани, италиански гражданин, който работи в България.

"Изгубих паспорта си и преди три седмици дойдох в КТБ, за да кажа за този проблем. Уж оправихме всички документи, казаха ми, че всичко е наред и че ще мога да получа парите си с италианската си лична карта. Оказа се, че нищо не е сменено. От обслужващата банка ми казаха, че трябва пак да отида в КТБ и да получа удостоверение, че мога с италианската си лична карта да получа парите си. Това ме напряга. Аз идвах преди три седмици точно за да не съм сега на тази опашка. Но съм", разказа мъжът пред Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!