ЧЕЗ откри модерен технически учебен център

Компанията ще провежда практика за ученици, студенти и служители

OFFNews 20 септември 2017 в 16:40 2586 0

ЧЕЗ Разпределение България приключи изграждането на нов модерен технически учебен център, в който бъдещи и настоящи електротехници ще придобиват и усъвършенстват практически умения.

Центърът беше открит на 20 септември от регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ръководството на ЧЕЗ Разпределение, в присъствието на представители на Министерство на енергетиката, образователните институции и бизнеса.

Учебният център включва технически полигон с умален модел на електроразпределителната мрежа и изградени осем обекта за практическо обучение. В него ученици, студенти и служители на компанията могат да се обучават и да проверят уменията си за работа в напълно реалистична среда. Освен полигона са изградени и специализирани учебни зали, в които ще се провежда теоретичната част на обученията, както и учебни курсове, семинари и др.

„Целта ни е да хармонизираме това, което младите хора учат с нашите нужди в този бизнес, за да осигурим качество в образованието, свързано с енергийния сектор. Благодарение на този проект младите хора на България ще имат шанса да преминат практически обучения в реална среда. И независимо дали след това ще започнат работа при нас или в друга компания, те ще имат знания и опит за това как изглежда бизнесът“, каза Карел Крал.

„В този център всички новоназначени служители ще имат възможност да се обучават практически при пълна симулация на нашата мрежа – стълбове, електропроводи, електромерни табла и т.н., а всички настоящи служители ще могат да опресняват своите знания и да повишават квалификацията си. Мрежата трябва да се управлява от добре обучени специалисти и това не подлежи компромис“, допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Учебният център е изграден в София, на територията на 3400 кв. метра. Инвестицията в изграждането му е в размер на 400 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови