В Русия негодуват заради изхвърлянето на Винер от гимнастиката

OFFNews 07 март 2023 в 12:11 4845 5

Ирина Винер

Снимка Личен архив

Ирина Винер се прочу у нас с изказванията срещу родните грации

Решението за отстраняване на президента на Руската федерация по художествена гимнастика и главния треньор на националния отбор Ирина Винер от международни състезания беше посрещнато на нож в родината й. Това действие доближава Международната федерация по гимнастика (ФИГ) една крачка по-близо до пропастта. Такова мнение изрази пред ТАСС почетният президент на Руския олимпийски комитет Александър Жуков.

"Смятам, че това е още един пример за политическа намеса в спорта. Ирина Александровна беше наказана за критика към съдийството на Олимпийските игри, която беше абсолютно справедлива. Приносът на Винер за развитието на световната художествена гимнастиката е несравним. Международната федерация по гимнастика, след като отстрани руснаците от стартовете им преди година, отряза клона, на който седеше. И след решението да дисквалифицира Винер, беше направена още една стъпка към пропастта", каза Жуков.

Подобно мнение изрази и президентът на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили.

"Това изобщо не ме изненадва. Ако на някого му е паднала челюстта и очите му са станали на пет копейки, тогава тези хора са далеч от реалностите, които се случват сега. Няма място за дискусия, няма място за обжалване и за някакво толерантно отношение. И най-лошото е, че дойде времето на хора, които никога не са се събличали по физическо. Те цял живот седят отстрани и яростно мразят хора с полет на мисълта", каза Мамиашвили пред ТАСС.

Както е известно, вчера Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньора на националния отбор Ирина Винер от участие в международни състезания за срок от две години заради нарушаване на правилата на ФИГ и критики към съдийството след Олимпиадата в Токио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5630

5

deyan_h

07.03 2023 в 22:31

Така че да, тези които са се събличали, е, да. Прав е човека.... В известен смисъл...))))

5630

4

deyan_h

07.03 2023 в 22:23

BTW, коментарът на Мамиашвили е правдиво и страшно показателен...
Ние едно време за "физическо" се... Обличахме? Омг...))))))))

5630

3

deyan_h

07.03 2023 в 22:13

Има причина да протестират. Тази маман е постигнала наистина невероятни висоти. Всё пак лично е тренирала председателят на съвета на директорите на АО НМГ Әлинә Марат кызы Кабаева
)))

2073

2

Johnny B Goode

07.03 2023 в 18:35

Тази "маман" е постигнала невероятни висоти в стила на обличане "новобогаташко парвеню" , така типичен за рускините.
А колкото до оплакващите се - "Нравится не нравится, терпи моя красавица" ;)

345

1

Джендо Джедев

07.03 2023 в 15:02

"В Русия негодуват заради изхвърлянето на Винер от гимнастиката"

Тия па сапожници намерили за какво да негодуват... Че една стара сводница е изхвърлена от нормалния свят. А в света негодуват, че нападнахте Украйна, избихте стотици хиляди, почернихте живота на милиони и сринахте половината от най-голямата държава в Европа.