Невяна Владинова обра златото за Световната купа

OFFNews 07 май 2017 в 15:34 16287 0

Грацията ни Невяна Владинова завърши по великолепен начин участието си на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Прелестната плевенчанка направи най-силното състезание в кариерата си на Световна купа. След като вчера триумфира в многобоя, днес възпитаничката на Бранимира Маркова извоюва още три златни (обръч, топка и лента) и един сребърен медал на бухалки. Другата българка във финалите - втората в многобоя Катрин Тасева, също успя да извоюва бронз на лента, а малко не й достигна да се качи на стълбичката на топка, където се нареди четвърта.

Владинова загря за златната жътва с първо място на обръч. Българката получи най-висока оценка – 18,400 точки за изпълнението си и зарадва публиката.

Малко по-късно тя получи 18.100 за златото на топка. Другата българка във финала на топка - Катрин Тасева, не успя да изпълни един от пируетите си и със 17.250 остана четвърта.

В третия финал - бухалки, Владинова допусна малка грешка и със 17.850 заслужи среброто. Златния медал след безгрешна игра заслужи младата представителка на Беларус Алина Харнаско с 18.350.

Голяма радост донесе финалът на лента, който се оказа и изпълнен с най-много грешки. Владинова и тук заслужи златния медал с оценка от 17.400.

"Доволна съм от днешното представяне, особено от обръча и от топката. На бухалки направих глупава грешка и много съжалявам, защото се чувствах много спокойна и сигурна. На лентата се раздадох и съм доволна, че зарадвах публиката. Състезанието беше успешно. Надявам се на Европейското първенство да бъдем още по-силни", коментира Владинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови