Кудрявцева: Победата на Ашрам в Токио беше справедлива

OFFNews 20 април 2023 в 16:27 4250 0

Яна Кудрявцева

Снимка Личен архив

Яна Кудрявцева е обективна

13-кратната световна шампионка по художествена гимнастика и сребърна медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Яна Кудрявцева каза неща, които може би няма да се приемат добре в родината й Русия.

Според нея победата на израелската гимнастичка Линой Ашрам на олимпиадата в Токио е била напълно заслужена, тъй като е представила по-сложна програма от сънародничките й Дина и Арина Аверини.

В японската столица Русия претърпя ако не фиаско, то сериозен удар, тъй като при ансамблите пък титлата взе България и остана без злато в художествената гимнастика.

"Какво да ви кажа - дори като действаща гимнастичка не разбирах много от даването на оценки. Питали са ме правилни ли са тези или други оценки и не знаех какво да отговоря. Дори и отстрани обаче си личеше, че програмата на Линой е по-сложна и наситена.

На мен лично много ми хареса и не мога да кажа, че се е представила лошо. Това е и отговорът ми на въпроса защо тя е шампионка - просто програмата й беше по-сложна и изпълнена добре.

Колкото до Дина и Арина - написах им съобщение, че животът продължава. Не сме близки в човешки план, макар да живеем в съседство. Сякаш сме от различни светове", коментира Кудрявцева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!