Бургаската треньорка осъдена за обида

OFFNEWS 22 ноември 2016 в 10:21 3751 2

Придобилата печална известност бургаска треньорка по художествена гимнастика Елена Симеонова от клуб "Олимпия" е била осъдена на втора инстанция от окръжния съд за обида, пише Флагман.

Симеонова, която се прочу с методите си за мотивация и повишаване на концентрацията на малките гимнастички, е нарекла майката на Петя Монева, която е в ръководството на конкурентния клуб "Олимпия 74" с обидното "дърт ми.дил".

Самата Симеонова пред съда се оправдава, че думата в превод от арабски език означава "хартиена кърпичка" и нямало защо да я осъждат.

Адвокатите на потърпевшата обаче изтъкват силни аргументи, че все пак това е общоприета обида за "лека жена" и "уличница".

И районният съд преди няколко месеца, и окръжният през тази седмица възприемат тези доводи и осъждат Елена Симеонова на глоба от 500 лева за нанесената обида. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Макар сумата по това дело да е символична, присъдата може да създаде сериозни проблеми на Елена Симеонова предвид образуваното срещу нея досъдебно производство за случая с 11-годишната гимнастичка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови