Треньорката Елена Симеонова: В нашия спорт не става с говорене на ушенце

OFFNews 19 ноември 2016 в 16:15 8386 15

Станала печално известна през последните дни треньорка по художествена гимнастика Елена Симеонова заяви, че няма никакви притеснения от проверката на прокуратурата след излъчването на скандалното клипче, в което дърпа ушите на малка грация.

"Нормално е да има проверка, щом е подаден сигнал. Нека прокуратурата си свърши работата. Не съм свършила нищо нередно, никого не съм унижавала. Аз съм много емоционална, но питам - защо не ме снимаха как прегръщам и целувам децата, след като си изиграха перфектно съчетанията. Попитах автора на клипчето, а той ми отговори, че не бил видял.

В нашия спорт няма как без емоция. Не може да си говорим на ушенце, няма как да не извикаш. Самият квадрат е 13 на 13 метра, а треньорът стои до музикалната уредба и без вик няма как да подтикне детето да изпълни определен елемент", разказва Елена Симеонова пред "168 часа".

Тя съзира конкурентна борба зад скандала. В Бургас има три клуба, които тренират в една зала, като нейният е най-популярен, защото децата й показват резултати. Тя е гледала клипа и признава, че поведението й наистина изглежда страшно.

"Едва ли не съм най-големият деспот тиранин, който малтретира децата. Нищо подобно. Тези деца идват по своя воля. Няма отлив след този случай. Получавам голяма подкрепа. 90% от тези, които ме обвиняват и се правят на големи моралисти, или нямат деца, или децата им са от онези лигавите, които биват пазени някой да не ги погледне лошо, да не им се скара и т.н.

Не се заблуждавам, че като треньор съм постигнала кой знае какво, но не омаловажавам постиженията на състезателките си. Не всички могат да станат шампиони и да постигат високи резултати. Не от всяко дете става шампион. Това обясняваме на родителите, те избират дали да тренират всеки ден или 2-3 пъти седмично.

Аз също съм майка и знам какво струва да се инвестира в едно дете. За жалост все още има хора, които смятат, че някой друг трябва да влага", казва още Симеонова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

14

Red or Dead

20.11 2016 в 23:41

Ами може би щото РЕЙТИНГА......пак работи..:))))))

26179

10

ELPIDA

20.11 2016 в 17:37

@ 6,shut up,че да не метна аз проблема с лигавнетата...

17439

7

мнение от IP

20.11 2016 в 08:56

Фа наричаш накого пикла и да го хващаш за ушите си е чиста проба насилие. Не е вярно, че в спорта обидите и насилието са необхидими. Дръго е да посочиш грешка на висок глас. Това, което виждаме няма нищо общо нито с дисциплина, нито с емоция. Страшното е, че детето и родителите не осъзнават, че това е недопустимо насилие над личността. Затова бием децата си, после те нас - юи това се приема като люжов и загриженост. Да фраснеш някой на улицата стщо се приема за нормално.

12002

6

Георги Тодоров

19.11 2016 в 22:44

Преди време Бианка Панова, направи достояние подобни методи, на машината за доказателства на соц спорта - Нешка Робева.Днес за остатък от комунизма ги обяви и Владо Николов. Садистката от Бургас следва да си получи заслуженото по закон. Ушите на детото, ще се оправят издевателствата и обаче оставят траен отпечатък, така е и поведението на бездарника Джоров в Перник, футболистчитата са поредните жертви на глупостта. Има закони в правовата държава. И тези двамата треньори са фи нарушили - престъпление и наказание.
 
X

Да помогнем на украинските деца!