Владо Стоянов: Можеше да ми отрежат крака, минах през 5 операции

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2018 в 12:39 1648 0

Вратарят на Лудогорец и националния ни отбор Владислав Стоянов сподели пред "Диема Спорт", че смята да сложи край на кошмара си след няколко операции на коляното и да се завърне в игра до края на месеца. Стражът вече тренира наравно с останалите си съотборници.

"Минах доста тежък период, с доста интервенции. Вече всичко е наред, да чукна на дърво. Специално за тази контузия минах през пет операции. Иначе общо са 11 операциите в цялата ми кариера. Не се чувствах притеснен при контузията. Веднага на терена разбрах какво е станало. Не бях изненадан или шокиран.

Впоследствие усложненията, които станаха, това беше големият проблем. Ако я нямаше тази инфекция, вече щях да съм забравил, че съм опериран. Всичко обаче вече е зад гърба ми. Инфекцията я получих в Букурещ, но реално би могло да стане навсякъде. Последвалото лечение обаче беше неправилно, нещата излязоха извън контрол и се стигна до тези тежки усложнения.

Най-тежкият момент беше първата операция. Можеше да ми отрежат крака. При първите кръвни изследвания не излизаше каква е бактерията. Чакахме една седмица, а бактериите се оказаха четири. Трябваше да се знаят с точност, за да се направи правилно лечение. За голяма радост имаше резултати, веднага се смениха антибиотиците и третирахме правилно проблема. Така успяхме да убием инфекцията.

В тези 5 дни какво прави човек? Нищо, лежиш в стаята и чакаш да излезеш. Гледал съм "Д-р Хаус" и да, приличаше малко. Д-р Кугат е много известен, комуникираше с много сови колеги и се оказа, че никой не е имал друг такъв случай. Най-вероятно инфекцията се е получила от синтетичните телчета, които се слагат вътре в крака. Най-вероятно е било от тях.

Изобщо не съм си и помислял, че съм приключил с футбола. Казах на жена си: "Спокойно, аз ще се оправя". Нито за момент не съм мислил, че няма да играя. На доктора казах: "Прави каквото правиш, измисли метод, направи го най-здраво, аз при всички положения ще играя". Сега всички са много щастливи. Този метод докторът може и да го патентова, защото мислеха решенията в движение.

Крайният резултат е… направо невъзможен. Докторът все още не вярва. Пращам му клипове, които показва на колеги по време на семинари. Искам още веднъж да благодаря на цялото ръководство на Лудогорец. За момент не са ме оставили на произвола на съдбата. Мога да кажа, че клубове, които в България считаме за супер професионални или европейски, английски клубове загърбват футболистите си. Всичко, от което съм имал нужда, веднага се е уреждало", каза Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови