Верея ще обжалва изхвърлянето си

OFFNews 09 май 2019 в 15:08 1352 0

Верея ще обжалва наказанието, наложено от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, заяви президентът на отбора Християн Първанов.

Старозагорци бяха извадени от Първа лига заради получени множество сигнали от УЕФА за опити за манипулиране на мачове.

"Наели сме адвокатска кантора, която ще поиска днес или утре документите, за да обжалваме. Трябва да преценим дали има смисъл от това обжалване и какъв може да бъде крайният резултат. Не съм запознат в детайли с правилника на футболния съюз", каза Първанов.

"Вариантите за бъдещето не са много - да играем в Б група или в Трета лига. И двата са възможни. Ние искаме да останем в професионалния футбол, но ще видим как ще се развият събитията. Смятам, че това е кампания и срещу БФС, и в частност към президента на БФС г-н Михайлов. Явно, за да се изложи българския футболен съюз", споделя още Християн Първанов.

"Какво да ви кажа като не е имало такива китайски инвеститори? Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Има разследване от прокуратурата и ни бяха изпратени четири имена, за които бяхме попитани дали познаваме. Това не е така. Бизнес партньори не сме имали. Имахме футболисти и треньор, докарани от мениджърска компания. Не мога да ви кажа кой, след като не съм взел разрешение. Това е голяма компания. Ако намерите някой, който да каже, че аз съм контактувал с китаец, аз съм готов да застана пред вас. В нито един момент собствеността на клуба не е сменяна", добави президентът на Верея.

"Прокуратурата ни е потърсила, ние сме отговорили, но това беше на полусезона. Надявам се и на нас да ни бъдат предоставени документите от БФС", заяви Първанов.

"Ние научихме от медиите и преди това не сме знаели (за такива връзки). Не знаем колко са сигналите, на нас никой не ни ги е показал. Бяхме и глобени с 5 хиляди лева за нещо, което не знаем", продължи той.

"Митичните инвеститори според мен са легенда на журналистите. Гледах интервю на г-н Демирев, който шикалкавеше за инвеститори и собственици. Финансирането винаги е било от наши фирми, спонсори и партньори", коментира Християн Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови