В този вид оставиха съблекалнята японците след загубата от Белгия

OFFNews 03 юли 2018 в 19:17 5912 1

Русия дълго ще помни с добро чувство феновете и футболистите на Япония след Мондиал 2018.

Привържениците от Страната на изгряващото слънце почистваха безупречно трибуните на стадионите след всеки от четирите мача, които любимците им изиграха по терените в Русия, като с действията си увлякоха дори и феновете на съперниците. Това се случи след мача със Сенегал, когато феновете от Африка също събраха всеки отпадък, оставен от тях.

Оказа се, че това поведение не е чуждо и на футболистите. Организаторите в Ростов на Дон се трогнаха, когато видяха в какъв вид им оставят съблекалнята играчите на Япония след драматичната загуба от Белгия с 2:3 в осминафиналите.

Обичайното поведение след подобна драма е съблекалнята да бъде опустошавана в яда от играчите. Вместо това японците оставиха всичко в безупречен вид, а на масата имаше и надпис на руски "Спасибо" или "Благодаря".

"Изглежда необичайно, но в Япония е прието, че всеки трябва да почисти след себе си. Ние сме тук не само, за да играем футбол, но и да представим Япония пред света. И трябва да правим това наистина достойно", коментира защитникът Мая Йошида, който е роден в опустошения с атомна бомба в края на Втората световна война град Нагасаки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

03.07 2018 в 20:08

Ашколсун!
В Япония има и други достойни неща, но ние не можем всичките. А това си струва да се приеме.
Не знам нищо по тия въпроси, и съм изненадан. Браво на тия хора.