Белгия се върна от ада и отстрани Япония след трилър с 5 гола

OFFNews 02 юли 2018 в 22:53 3254 0

Истински голов трилър! Белгия победи драматично Япония и се класира за 1/4-финалите на световното първенство. Азиатците бяха на път да шокират един от фаворитите за титлата с два бързи гола на Генки Харагучи и Такаши Инуй.

"Червените дяволи" обаче не спряха да атакуват след това и чрез Ян Фертонген и Маруан Фелайни стигнаха до равенството. В 4-та минута на даденото продължение Насер Чадли завърши бърза контраатака и донесе победата на тима си.

Първото полувреме бе доста равностойно, като белгийците се стараеха да водят играта. Японците обаче бяха много добре групирани и с бързи контраатаки опитваха да изненадат съперника си. В тези минути страхотни изяви имаше Мая Йошида, който само за първите 45 минути направи цели 10 изчиствания. “Червените дяволи” пък играха 28 пъти с топката в наказателното поле на противника.

Втората част стартира вихрено за "сините самураи", които съсякоха "червените дяволи" с два гола в рамките на 4 минути. В 48-ата минута при бърза контраатака топката стигна до Генки Харагучи, който я прати в долния десен ъгъл на вратата за 0:1. Белгийците можеха веднага да изравнят, но Еден Азар нацели страничната греда след пас на Мертенс.

Последва нов удар за футболистите на Роберто Мартинес. В 52-ата минута Такаши Инуи отправи неспасяем удар от над 20 метра и не остави никакви шансове за Тибо Куртоа - 0:2. Десет минути след това Лукаку пропусна с глава от близка дистанция, пращайки топката на сантиметри от вратата.

В 69-ата минута Ян Вертонген с параболичен удар успя да се разпише и да намали на 1:2, а натискът на белгийците продължи. Така в 74-ата минута Еден Азар центрира в наказателното поле и влезлият като резерва Маруан Фелайни с глава изравни за 2:2.

Така се стигна до 4-та минута на даденото продължение. Японците изпълниха ъглов удар, но топката бе уловена от Куртоа. Вратарят на Белгия даде началото на бърза контраатака, преминала през Де Бройне и Мюние. Защитникът центрира от дясното крило, Лукаку много технично остави топката зад себе си, а там дебнеше Насер Чадли. Халфът от близо нямаше как да сбърка.

След този триумф Белгия се класира за четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Бразилия. По-рано днес южноамериканците победиха с 2:0 Мексико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови