В ЦСКА 1948 се страхуват от нови ексцесии в Кърджали

OFFNews Последна промяна на 29 май 2017 в 16:56 1886 0

Ръководството на аматьорския ЦСКА 1948 излезе с официално писмо относно предстоящия търг за емблемата на фалиралия армейски клуб, който ще се състои в Кърджали утре.

От лагера на тима се обръщат към премиера Бойко Борисов и всички институции в България, с призив да се погрижат да бъдат спазени правилата и законите при провеждането на търга, за да не стигне до повторение на проваления вече търг на "Българска армия", когато представител на клуба не беше допуснат да подаде оферта.

Ето какво гласи съобщението:

"Уважаеми дами и господа,

На 30 май в гр. Кърджали предстои провеждането на втори търг с тайно наддаване за активите и марката на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Минималната цена е 1 646 325 лв., а голяма част от сумата ще отиде за покриване на дълговете на армейския клуб към държавата.

Напомняме, че предишният търг на 30 март бе умишлено провален. Тогава стадион „Българска армия“ бе блокиран от ултраси, които не допуснаха трима от общо четирима кандидати да подадат своите оферти. Неуважението към закона бе толкова нагло, че извършителите не се поколебаха да използват дори невръстни деца като “жив щит”. Единствено представител на ултрас групировката „Енимълс“ (Животните) бе допуснат да подаде своята оферта. Представителят на ЦСКА 1948, който бе заплатил задатък в размер на 10% от оценката на активите (164 632,50 лв.), бе спрян с физическа сила и не успя да подаде плика с офертата на клуба, като беше заплашван, обиждан и физически атакуван.

Днес, само ден преди втория търг за активите и марката на ЦСКА, сме свидетели на сходни събития. Умишлено се нагнетява напрежение и се създават предпоставки за агресия и насилие. В социалните мрежи, привърженици и служители на ПФК ЦСКА-София АД заплашват, че в Кърджали „ще се лее кръв“, ако представители на ФК ЦСКА 1948 опитат да внесат оферта. Отправят се призиви за „пълна мобилизация“ и „окупация“ на града, за да бъде саботиран и този търг. Включително, чрез използване на насилие.

В тази връзка, ЦСКА 1948 се обръща към представителите на всички компетентни институции – Министър-председателя на Република България, Главния прокурор, Министъра на правосъдието и Министъра на вътрешните работи:

Уважаеми дами и господа,

Търгът за активите и марката на ЦСКА е събитие от значим обществен интерес. На 30 май ще проличи, дали в България властва силата на правото или правото на силата. Дали има върховенство на закона или мутренските времена отново са тук. Дали група от 100-200 агресивни мъже е способна да постави държавните институции на колене и да създаде опасен прецедент.

Нашето искане е просто – да се спазват законите на България и да се осигури провеждане на честен търг. Очакваме органите на реда да създадат безкомпромисна организация, която да позволи на всички кандидати, платили задатък в размер на 164 632,50 лв, да подадат необезпокоявано своите оферти.

Ние от ЦСКА 1948 не можем да приемем, че през 2017 г. в България има самозабравили се хора, които отричат законите и безнаказано призовават към насилие. Вярваме, че България е правова държава. Вярваме, че институциите могат да налагат обществен ред. Вярваме, че пред закона всички са равни.

С уважение,

Ръководството на ЦСКА 1948"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !