ЦСКА 1948 се жегна от "Господарите", поиска право на отговор

ОFFNews Последна промяна на 26 май 2017 в 20:45 3328 0

Снимка Сергей Антонов

ЦСКА 1948 се засегна от репортаж в "Господари на ефира" по темата с търга за емблемата на фалиралия армейски клуб. В него се твърдеше, че зад част от офертите стои босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Дадена беше и думата на "размазан" фен от лагера на Гриша Ганчев.

Ето какво написа от тима на феновете, който в четвъртък загуби 0:3 от Черноморец Балчик финала за купата на аматьорската лига. ЦСКА 1948 отстрани три тима от по-горни групи, започна и този мач с невероятни пропуски, но заслужено падна в Стара Загора от изключително опитния нов член на "Б" група.

"Уважами г-н Халваджиян,

На 25.05.2017 г. в „Господари на ефира“ бе излъчено „разследване“ относно участниците в търга за активите и марката на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Смятаме, че представянето на фактите в това предаване поставя под съмнение доброто име и репутацията на Вашата продукция.

Екипът Ви представи само една от гледните точки, представи невярна информация и създаде усещане у зрителите, че опитва да наложи определена теза, а не цели разкриване на обективната истина. По-долу може да се запознаете с аргументите ни. Настояваме да получим право на отговор в същия обем и то преди 30.05.2017 г. – датата на следващия търг.

1) Информацията относно тръжната процедура за активите и марката на ЦСКА е публично достъпна. Въпреки това, в предаването Ви бе показана „схема на участниците“, в която има груба фактологическа грешка. Екипът Ви погрешно е посочил като участник в търга Гриша Ганчев - известен бизнесмен и собственик на футболен клуб Литекс, който през 2016 г. се сля с Чавдар (Етрополе) като новия клуб бе наречен ПФК ЦСКА-София АД.

Всъщност, г-н Ганчев не е участвал в тръжната процедура по закупуване на активите и марката на ЦСКА – нито като физическо лице, нито чрез контролирано от него юридическо лице.

„Ред Енимълс“ ЕООД (б.а. Червени Животни) – търговско дружество, регистрирано седмица преди търга, е един от четирите участници, заплатили изискуемия задатък в размер на 10% от оценката на активите (164 632,50 лв). „Ред Енимълс“ ЕООД се представлява от Иван Велчев – „Кюстендилеца“, член на ултрас групировката „Енимълс“ (Животните).

Тази групировка е ноторно известна с агресивното си поведение, а лидерът ѝ Росен Петров – „Животното“, е осъден за наркорапространение и в момента е привлечен като подсъдим по дело за заплаха за убийство срещу синдик Дора Милева.

                              ЦСКА 1948 се оплака, че не е било потърсено мнението на Никола Газдов, който участва в проваления първи търг

2) Както правилно е посочено в репортажа Ви, Никола Газдов - член на УС на ЦСКА 1948 - е един от участници в търга, заплатил задатък от 165 632,50 лв. Напомняме, че ЦСКА 1948 е нов клуб, основан от привърженици на Армейците след като ПФК ЦСКА АД бе умишлено фалиран.

За съжаление, никой от Вашият екип не е направил опит да се свърже с ръководството на ЦСКА 1948, или лично с г-н Газдов, за да запознае зрителите на Нова Телевизия и с нашата гледна точка. Надяваме се този груб пропуск да бъде отстранен преди провеждане на следващия търг – на 30.05.2017 г.

3) Не разбираме защо е необходимо да бъде замъглен образа на човека, който представя своята гледна точка пред репортера на „Господарите“. Цитираната информация относно участниците в търга, както и извадките от Търговския регистър, представляват публично достъпна информация.

В „разследването“ на екипа Ви не се цитират никакви закононарушения. Въпреки това, наличието на „информант“ с размазан образ и променен глас създава внушение за нередности и престъпен контекст. Това внушение незаслужено хвърля сянка на съмнение върху дейността на нашия футболен клуб и на всички членове на ЦСКА 1948.

Г-н Халваджиян, поздравяваме Ви за личния ангажимент по тази обществено значима тема. Вярваме, че като продуцент на „Господари на ефира“, Вие ще предоставите на екипа ни право на отговор, за да защитим доброто име на ЦСКА 1948 и да разясним мотивацията си за придобиване на активите и марката на ЦСКА. Вярваме, че зрителите на Нова Телевизия и на „Господари на ефира“ заслужават да получат всички гледни точки".

С уважение,
От Ръкoводство на ЦСКА 1948

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови