В Гамбия недоумяват защо Али Соу не е получил повиквателна

OFFNews 11 март 2019 в 11:28 2027 0

Нападателят на ЦСКА Али Coy се намира в много добра форма, но това изглежда не е достатъчно, за да получи повик­вателна от националния от­бор на Гамбия. Спортният журналист от африканската държава Буба Фалабоуе сподели изненадата си от решението на селекционера Том Сенфие да остави Coy извън сметките, пише "Тема спорт".

"Али Coy се разписа в два по­редни мача за ЦСКА. След ка­то вкара хеттрик на Сеп­тември, той добави две по­падения и срещу Етър при 3:1. Али вече има 9 шампионатни гола. Coy обаче изненадващо не попадна в списъка на треньора Том Сенфие за двубоя с Бенин миналата година, как­то и за предстоящата среща с Алжир", написа журналистът в социалните мрежи.

Въпросната среща на Гамбия е гостуване на Алжир на 22 март в квалификация за Ку­пата на африканските нации.

След трансфера си в ЦСКА Али Coy се завърна в националния отбор на родината си след 5-годишно прекъсване, като записа два мача през 2018 година. Той е изиграл 7 мача за родината си, но все още търси дебютния си гол.

През този сезон Coy вече се разписа 12 пъти във всички турнири - 9 от головете му са Първа лига, а останалите 3 - за Ку­пата на България. Първоначално ЦСКА привлече гамбиецa под наем, но през зимата откупи правата му от италианския Киево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови