Уейн Рууни разкри какъв е големият проблем на МЛС

OFFNews 30 октомври 2019 в 11:21 1599 0

Бишият английски национал Уейн Рууни е на мнение, че американското първенство все още не може да набере популярност във футбола поради факта, че в МЛС се дават прекалено ниски заплати.

"Заплатите са големият проблем на лигата в САЩ. Ако видите приходите на клубовете, ще разберете, че те не плащат достатъчно на футболистите си.

Това важи най-вече за младите играчи. МЛС трябва да се сравнява с големите европейски първенства, а не с американските лиги. Така би било справедливо", каза Рууни.

Нападателят на практика приключи престоя си зад Океана и ще се върне в родината си. Неговият Ди Си Юнайтед стигна до плейофите, но отпадна още в първия кръг от Торонто.

Припомняме, че друга футболна суперзвезда е пред завръщане в Европа. Преди по-малко от седмица Лос Анжелис Галакси, в който играе Златан Ибрахимович, също отпадна от плейофите. 

Действащото споразумение на шведа с клуба изтича на 31 декември тази година и тогава той става свободен агент. Вчера пък се появи любопитно видео, в което Ибра загатна за своите намерения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews