Учен алармира да не се подновява Бундеслигата

OFFNews 21 март 2020 в 16:52 1482 0

Германският вирусолог Йонас Шмид-Ханазит от института за тропическа медицина в Хамбург предупреди, че прибързано подновяване на футболния сезон може да бъде много бъде много рисковано заради продължаващата бързото си разпространение пандемия от коронавирус.


Шмид-Ханазит препоръча прекратяване на кампанията. Германският футбол беше спрян в понеделник до 2 април, но по всяка вероятност сезонът ще бъде подновен едва в началото на май, като срещите ще се играят при закрити врати с надеждата за завършване на първенствата.

Шмид-Ханазит обаче е на мнение, че това е опасно и смята, че трябва да мине около година, за да няма риск.

"Не е реалистично този сезон да бъде завършен. Виждаме ситуацията в Европа и какво ни чака. Дори да не ни удари толкова лошо, това не означава, че футболът може да бъде рестартиран. Защото това може отново значително да влоши положението. Ако говорим за времева рамка, то можем да мислим по този въпрос през следващата година, най-рано", заяви Шмид-Ханазит.

Болните от коронавирус в Германия към вчерашна дата са над 18 400, а починалите в страната от COVID-19 по последни данни са едва 53.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови