Тракийска шевица ще носи късмет на играчите на Берое през новия сезон

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2019 в 13:53 1860 0

Берое представи екипи с уникален дизайн за новия сезон. Новите облекла са изработени специално за клуба от немския производител на спортни стоки "Uhlsport". Титулярните тениски са в традиционното зелено, вторият екип е бял, а третият избор е в графит.

"Берое отново се обръща към своята идентичност, към своето родно място в сърцето на Тракия. Тази година върху гърдите на играчите е вплетена стилизирана тракийска шевица от края на XIX в., чийто оригинал се съхранява във фонда на отдел "Етнография" към Регионалния исторически музей – Стара Загора!

Като посланик на града, Берое продължава да популяризира отличителните черти на Стара Загора и региона. Нашата фланелка е нашият символ, така както носията е един своеобразен визуален свят, който ни помага да разчетем по-добре историята си. Защото тя не е символ от миналото. Тя е в нашето настояще и бъдеще. Тя е част от ежедневието ни. Така, както е била за нашите предци.

Оригиналната шевица, използвана като отправна точка в новия екип, е изработена на стан с вълнени конци с техниката "вадене". Изтъкани са различни стилизирани разноцветни геометрични елементи – ромб, квадрат, триъгълник, вплетени един в друг. Орнаментите присъстват и на трите разцветки на екипа.

Освен емблемата на клуба и на производителя, върху екипите са разположени и логата на основните рекламодатели – REFAN и AJAX Group. В тениската отново е използван и специално създадения шрифт "Заралитик". Неповторимостта и оригиналността на шевицата е вплетена и над имената на футболистите на Берое.

Берое благодари за идеята на Елена Янкова – служител в РИМ-Стара Загора и запален фен на отбора!

Новите екипи на Берое за сезон 2019/20 ще бъдат пуснати в продажба до първия домакински двубой на тима единствено в Официалния фен магазин на клуба, който се намира на стадион "Берое". Подробности и всичко около продажбата на новия екип ще бъдат обявени допълнително", написаха от клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови