Тити Папазов изненадан от решението на Васил Божков

OFFNews 13 май 2020 в 08:50 7102 0

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов не стана собственик на футболния клуб. Тази сутрин бившият финансов благодетел на клуба Васил Божков прехвърли акциите на закъсалия гранд на премиера Бойко Борисов.

Тити очакваше ценните книжа да бъдат изпратени на него. В документа по прехвърляне се вижда датата 8 май, което показва, че Божков вече е бил взел решението си още тогава, но е оставил Папазов да вярва в друго.

"Изненадан съм. Не исках Левски да бъде политизиран. Не знам дали премиерът има право да приеме акциите. За мен това е политическа игра, която по никакъв начин не трябва да бъде свързвана с името на Левски, но в края на краищата всеки има право да вземе своето решение", заяви Папазов пред bTV.

"Не знам защо г-н Божков е решил така, той е достатъчно голям човек. Но смятам, че е редно да се обосновe. На 29 април му се обадих с ясното съзнание, че желая тези акции да останат в мен, но това не се случи. На територията на България аз съм единственият, който вярва и има визия за бъдещето на Левски и съм готов за тези акции", допълни Папазов.

"Даването на акциите е доброволен акт, но трябва някой да иска да ги получи. Освен това нямам представа дали г-н Борисов има право да ги вземе, не знам дали има и желание. Така мисля аз", завърши разочарованият Тити Папазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови