ЦСКА-София се позабавлява с Верея и се утвърди на върха

OFFNews 08 септември 2017 в 21:49 1417 0

Густаво Кулма

Лидерът в Първа лига ЦСКА-София показа шампионска игра и се позабавлява с Верея във втория за деня двубой от 8-ия кръг и загубата с 0:3 на "Българска армия",е най-малкото, с което заралии можеха да си тръгнат от София. На два пъти гредите спасиха гостите от попадение, а с успеха столичани събраха 19 точки и имат с четири повече от шампиона Лудогорец, който в събота играе със Славия.

Двубоят започна със силен натиск на домакините, които търсеха ранно попадение и го постигнаха още в 7-ата минута. Тогава Кирил Десподов подаде към Тиаго, който центрира отдясно, но бранител на гостите не изчисти по най-добрия начин и топката попадна в Густаво Кулма. Колумбийският нападател шутира от 12-13 метра, топката отиваше в ръцете на вратаря Аргилашки, но Осман Балт реши да изчисти и си вкара нелеп автогол.

В 37-ата минута ЦСКА-София удвои преднината си. След контраатака топката достигна до Густаво Кулма, който опита да изведе Фернандо Каранга сам срещу вратаря. Пасът му обаче бе избит с шпагат от бранител в синьо, топката се върна в Кулма, който със шут в горния десен ъгъл не остави шанс на Аргилашки. 

Пет минути след почивката шансът спаси гостите от попадение, след като Александър Дюлгеров стреля със страхотна задна ножица в напречната греда. Малко по-късно и удар на Фернандо Каранга срещна гредата, но в 67-ата минута бразилецът стигна до осмия си гол в шампионата за сезона, след като прониза с глава вратата на гостите.

До края нямаше интересни ситуации, а дебют за домакините направи новото попълнение Александър Барт.

В първия двубой от програмата на осмия кръг по-рано през деня Берое победи с 2:0 като домакин Черно море. Попаденията за тима на Александър Томаш реализираха Педро Еуженио, разписал се още в 3-ата минута, и Мартин Камбуров, който бе точен в самия край на първата част. Това бе първи гол за бившия национал с фланелката на заралии и общо 190-и за него в елита на България. С победата Берое събра 13 точки в актива си, изкачи се до шестата позиция във временното класиране и се доближи само на точка от днешния си съперник, който е на пето място в подреждането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови