ЦСКА изхвърли Лудогорец за Купата след драма с продължения

OFFNews 14 декември 2017 в 20:31 3919 0

В изключително драматичен и интересен двубой пред препълнените трибуни на стадион "Българска армия" отборът на ЦСКА изхвърли Лудогорец в 1/4-финалите на турнира за Купата на България.

Воденият от треньора Стамен Белчев тим надви гостите от Разград с 2:1 след продължения, след като в редовното време двубоят завърши 1:1. ЦСКА стана третият полуфиналист за Купата след Ботев и Славия, а последният участник ще блъде определен утре измежду Дунав и Левски.

Двубоят започна при страхотна атмосфера. Още в деветата минута домакините откриха чрез Николай Бодуров. Капитанът на ЦСКА отне топката от противник в центъра на терена, напредна в половината на разградчани и с топовен шут от близо 30 метра разстреля Хорхе Броун. В 24-ата минута червените можеха да удвоят аванса си, след като Раул Лое стреля опасно с глава, но този път Броун се намеси добре и спаси.

Две минути по-късно добра възможност се откри и пред Кирил Десподов, който обаче не намери целта останал очи в очи със стража на гостите. В 33-ата минута домакините бяха наказани за пропуските си, след като Лудогорец изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Александър Дюлгеров срещу Марселиньо. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се зае румънският защитникхКозмин Моци, който направи 1:1.

Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката разградчани поеха инициативата и няколко пъти бяха близо до гол, но ЦСКА устоя, а и гредата помогна на ЦСКА след час игра. В 72-ата минута гол на Лукоки беше отменен поради засада. Така мачът влезе в продълженията, в които домакините показаха повече достойнства.

В герой за ЦСКА се превърна нападателят Кирил Десподов, който реализира победното попадение в 96-ата минута след страхотна асистенция на Фернандо Каранга. Лудогорец пък завърши мача с 10 души, след като в 109-ата минута Натанаел най-сетне беше изгонен от рефера Кабаков, който му вдигнах директен червен картон за удар без топка срещу Десподов.

Успехът е втори за ЦСКА над Лудогорец през сезона след победата за първенството с 2:1 в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!