Quantcast

Стана ясно кой може да смени Боби Михайлов

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2019 в 11:04 5934 1

В дневния ред на утрешния Изпълком на БФС няма точка за обсъждане на дата за извънреден конгрес. Така наследникът на Борислав Михайлов ще бъде избран още сега от членовете на Изпълкома.

Уставът на централата гласи: “при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент избран от ИК до провеждането на конгрес”.

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС. Така почти сигурно на поста на Борислав Михайлов ще застане бизнесменът Атанас Фурнаджиев, ако оставката на Боби бъде приета.

Очаква се Фурнаджиев да изпълнява длъжността на президент до края на мандата на сегашното управление, който изтича през 2022 година. Той няма да е временен президент, а постоянен.

Повече от 10 години е отдаден на българския футбол. Започва кариерата си в БФС като шеф и председател на Дисциплинарната комисия, а към днешна дата е член на Изпълкома и вицепрезидент. Той бе избран за член на комисията по маркетинг на УЕФА.

Фурнаджиев е завършил УНСС и има бакалавърска степен по “Счетоводство и контрол”. По-късно става магистър във “Външна търговия”. Той е управител на “Форд Мото-Пфое”, председател на варненския “Пфое мол” и управител на “КП Имобилиен”, която е собственик на “Белведере Холидей Клуб” в Банско, пише в справката за Фурнаджиев в сайта на БФС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7911

1

kokoten

17.10 2019 в 12:34

...толкова е безсмислено всичко,че просто БФС трябва да се закрие и този спорт ,както много други да се постави във витрината на музея на българския спорт....както се вижда не само пари са необходими...ум,ум и разум трябва,а после чомбер,а дефицита на ума и разума в България е потресаващ....да се чуди човек как изобщо сме живи...