Селекцията в Левски забуксува

OFFNews 07 януари 2018 в 09:36 6249 0

Опитите на Левски да привлече набелязаните за подсилване играчи удрят на камък и затова от клуба ще трябва да отпуснат повече средства за трансфери.

Исканите от Делио Роси свободни агенти вече отказаха на “сините”. Затова и шефовете ще преминат към вариант за привличане на играчи с трансферни суми, информира “Тема спорт”. Италианският треньор иска още трима нови. Досега бе привлечен единствено Аймен Белаид. Наставникът държи на “Герена” да акостират ляв бек, халф и нападател. А за поне двама от новите Левски ще трябва да плаща.

За целта ръководството на клуба е отпуснало около 1 милион лева. Тази сума ще трябва да покрие разходите за трансферни суми, както и парите, които ще отидат за посредниците по сделките.

Не е изключено собственикът Спас Русев да опита да доведе в клуба още едно познато име в Европа, след като през лятото привлече Габриел Обертан и Жорди Гомес.

До момента “сините” бяха най-близо до привличането на шведа Антон Тинерхолм, който идва в София и води преговори с шефовете на “Герена”, но в крайна сметка си замина без договор и избра да продължи кариерата си в САЩ.

Все по-малък е шансът Левски да успее да привлече испанския голаджия Хайме Мата. 29-годишният футболист има 16 гола в 20 мача в Сегунда дивисион с екипа на Валядолид. Интерес към него има от страна на доста отбори, като “сините” едва ли ще могат да извадят оферта, с която да го изкушат да поеме към София.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови