Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Селекцията в Левски - едно напред, две назад

OFFNews 12 юни 2017 в 13:48 2111 0

Левски нямаше футболисти за нещо сериозно през миналия сезон и неслучайно преживя резила на дузпите срещу Верея, за да стигне Европа. Друг е въпросът дали точно "сините" трябваше да играят бараж.

Затова и запалянковците очакват  позитивни новини за лятната селекция. Старите не стават, ясно. Но кои са новите?

Засега подписаха Жуниор Мапуку и Серджиу Буш. Антонио Вутов, Иван Горанов и Александър Любенов се считат за сигурни попълнения. Те трябва да минат през офисите на "Герена" в първите два дни на новата седмица и да започнат подготовка със "сините", след като подпишат договори.

Вутов загатна, че не е свършил с футбола след отличен пролетен сезон в Ботев. Левичарят от Мездра може да свърши работа. Останалите обаче ще имат нужда от доста доказване. Горанов обиколи куп отбори през последните години, но не блесна никъде.

Вратарят Любенов също е левскар, което няма спор - носи позитивен сигнал към публиката, но дотам. На този етап трудно ще пребори Божидар Митрев, че дори и Николай Кръстев за титулярно място.

Мапуку е толкова непостоянен дори в Берое, но да кажем, че има качества. Буш е с класа за голям футбол, но да видим как ще мине адаптацията на бившия голмайстор от ЦСКА.

Николай Митов и Даниел Боримиров получиха доста удари, откакто са спортен екип на Герена

В същото време на Герена получават непрекъснати откази. Асът на Черно море Александър Цветков по всяка вероятност няма да премине в Левски. За него има оферта от Спарта Прага, на която няма как да устои.

А и без нея във Варна му подсказали, че ще направи грешен избор с Левски, тъй като хаосът в момента е огромен. И май го разколебали. Иначе Цветков носи доста класа за българското ниво.

На камък удари и трансферът на Кабонго Касонго от Конго. Името му звучи любопитно, иначе едва ли някой го е виждал как играе футбол. Нападателят обаче предпочете египетския Замалек. А след като и Кабонго не умира от желание да играе на Герена, положението не е розово.

В същото напускащите не са един или двама. Последният ненужен се оказа капитанът Веселин Минев. 36-годишният футболист вече се е разбрал да напусне. Вероятно ще се върне в Ботев.

Аут за новия сезон са Александър Александров, Сашо Александров, Георги Костадинов, Сърджан Лукин, Антонио Аниете и Джереми де Ноойер. Боян Йоргачевич, Франсис Нар и Симон Сандберг също не попадат в плановете на треньора.

Но току виж при тези бавни темпове на селекция някой останал по милост на Герена. Колкото и да са спорни като качества, изброените футболисти не могат изведнъж да бъдат заменени от юноши или тримата завръщащи се.

Въобще, светлинка в тунела още няма. Липсва и ясна политика какво ще се прави. Поне засега. Налице е поредната вълна напускащи, с познатите пазарлъци и неустойки. Левски го кара на принципа от последните няколко сезона: една напред - две назад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews