Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сагата свършва: Ибрахимович е казал ''да'' на Милан

Договорът ще бъде обявен днес или утре

OFFNews 26 декември 2019 в 18:48 2164 0

Шведският нападател Златан Ибрахимович, който в момента е свободен агент, е все по-близо до завръщане в Милан.

З8-годишният футболист е дал окончателното си съгласие да се завърне в миланския клуб, съобщава журналистът от Sky Sport Италия Джанлука Ди Марцио. Сделката ще бъде финализирана тази вече или утре през деня. Ибрахимович ще подпише за шест месеца, до юни 2020 г., с опция за продължаване на контракта, при изпълнението на определени условия.

С това се слага край на сагата около новия му клуб, в която се споменаваха множество отбори от Швеция, Англия, Испания и Италия.

Златан игра за Милан от 2010 до 2012 година и има огромен принос за спечелването на 18-ата титла на „росонерите“ през 2011 г., която се оказа последна за тях до момента. След това Ювентус окупира върха в Серия А и спечели 8 поредни. В периода си в Милан Ибрахимович записа 61 мача, в които вкара 42 гола. След Милан легендарният швед игра още за ПСЖ, Манчестър Юнайтед и ЛА Галакси. В последния си сезон в МЛС той вкара 31 гола в 31 мача.

Седемкратният победител в Шампионската лига Милан се намира в тежка криза, която продължава девет години. В този период се смениха няколко собственици и треньори, но отборът трудно достига до участие в евротурнирите. В настоящата кампания тимът се намира на 11-то място в класирането, на 8 т. от зона Лига Европа и на 7 от изпадащите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!