Роналдо взе наградата на ФИФА и захапа яко Барселона

OFFNews 09 януари 2017 в 21:14 11051 0

Никаква изненада, Кристиано Роналдо получи и наградата на ФИФА за №1 в класацията за Футболист на 2016 година. Португалецът спечели европейски титли с родината си и с Реал Мадрид. Зад Роналдо останаха Лионел Меси и Антоан Гризман. Половината Реал пък влезе в отбора на годината и не пропусна да си направи селфи с водещата Ева Лонгория.

"Невероятно е. Не за първи път печеля, но за първи път е тази награда. Искам да благодаря на своите съотборници от Реал Мадрид, на треньора. Благодаря на моето семейство, на майка ми, на всички хора, с които работят.

2016 е най-добрата година в моята кариера. Имах много съмнения, но в крайна сметка трофеите говорят за себе си. Постигнахме най-доброто, спечелихме това, което можехме", заяви Роналдо.

Накрая на речта си португалецът се заяде и с липсващите от Барселона: "Съжалявам, че хората от Барселона не са тук тази вечер, но това е разбираемо!". Меси не присъства за разлика от Гризман, който седеше до Роналдо.

Асът на Реал не се разделяше в Цюрих със сина си Роналдо-младши и новата приятелка Клаудия Санчес. Брюнетката беше с къса черна пола и охотно показваше бедрата си. Явно работата е сериозна.

В същата категория, но при дамите, носителка на приза стана американката Карли Лойд за втора поредна година. Тя изпревари олимпийската шампионка с тима на Германия Мелани Берингер и бразилката Марта.

Другите наградени:

Отборът на годината: Мануел Нойер, Дани Алвес, Жерард Пике, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Луис Суарес, Кристиано Роналдо.

Треньор на годината: Клаудио Раниери (Лестър).

Публика на годината: Ливърпул и Борусия Дортмунд

"Ференц Пушкаш" - най-красив гол: Мохд Фаиз Субри (Малайзия)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови