Роман Абрамович се оттегля от управлението на Челси

OFFNews 26 февруари 2022 в 22:52 6184 0

Руският милиардер Роман Абрамович се оттегля от управлението на европейския и световен клубен шампион Челси.

Той съобщи, че предава ръководството на лондонския клуб на попечителите на благотворителния фонд Челси. Случилото се е вследствие на наложените от Великобритания санкции на руския бизнес след инвазията на Русия в съседна Украйна. Абрамович минава за близък до руския президент Владимир Путин, който нареди атаката срещу съседната държава. Все още липса официална информация дали олигархът попада в списъка със санкционирани лица.

Засега няма информация дали Абрамович ще се раздели напълно със собствеността на Челси, но се очаква и това да се случи, след като стана ясно, че Великобритания планира да му наложи забрана да живее в страната.

"По време на 20-те години, през които съм собственик на ФК Челси, винаги съм гледал на своята роля като на пазител на клуба, чиято работа е да гарантира, че сме толкова успешни, колкото е възможно с днешна дата, както и да градим бъдещето, като същевременно имаме положителна роля в нашето общество.

Винаги съм вземал решенията, следвайки най-добрия интерес на клуба. Оставам отдаден на тези ценности. Ето защо днес предоставям попечителството и грижите за Челси на тръста, който управлява благотворителната организация на ФК Челси. Вярвам, че в момента те са в най-добрата позиция да се погрижат за интересите на клуба, играчите, щаба и феновете“, пише в изявление на Абрамович, публикувано от официалния сайт на Челси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови