Ръководството на Левски подава оставки при нов собственик

OFFNews 04 май 2020 в 18:44 2236 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сензационно обяви в ефира на Дарик радио и сайта dsport.bg, че след края на извънредното положение в България той, спортният директор Ивайло Петков и треньорският щаб начело с Петър Хубчев ще подадат оставките си.

Според Колев това е нормално действие спрямо корпоративния етикет при появата на нов собственик на клуба. Той все пак уточни, че няма да изостави клуба преди да бъде назначен нов изпълнителен директор.

Настоящият силен човек при „сините“ уточни още, че не изключва вариант всички те да останат на работа в клуба, ако това е желанието на евентуалния нов собственик. Настоящият финансов благодетел Васил Божков, който е в Дубай, след като му бяха повдигнати обвинения за различни нарушения от прокуратурата, е изразил готовност да отстъпи акциите без условия.

"Със сигурност бих могъл да изтърпя много критики. Нашето намерение е след отмяната на извънредното положение да обявим официално оставки, ние, управителният съвет, Ивайло Петков като спортен директор и треньорският щаб начело с Петър Хубчев. Така е и редно, особено в контекста на тази информация за смяна на собствеността. Нормално е един нов собственик да има правото да избере сам хората, с които работи“, заяви Колев.

"Това е обмислено. Мисля, че бяхме много близо до това да спасим клуба, феновете, разбира се. Това е едно добре обмислено решение. Това не изключва възможността един нов собственик да ни покани да продължим работа.

Ние сме длъжни да привлечем внимание към клуба, защото той е в много тежко състояние. За съжаление тази пандемия дойде в момент, в който трябваше да спрем първенството. С липсата на мачове спадна и интересът. Имаме приходи от фенмагазина, от различни активности, но при този бюджет, който имаме... Аз няма как да си тръгна преди да е назначен нов изпълнителен директор. Аз ще съм на мостика. Това всичко е в перспектива, предстои да разберем какво ще се случи.

Хората трябва да са спокойни. Вярвам в това нещо. Съвсем друго е, когато работиш в този клуб, той не може да загине. Левски ще го има. Нека имаме малко търпение.

Много сън уморен, психически напрежението е огромно, трудно спя, търпя и лични негативи, но това няма общо с решенията, които сме взели. Това се базира само на корпоративния етикет. Ние като хора, които всеки ден се събираме и мислим какво да правим, започваме да се изчерпваме. Ние с 10 хиляди лева в касата много от тези идеи няма как да ги реализираме.

Има практики, които се прилагат и в Европа, свиване на бюджети, по-дълъг трансферен прозорец. Вердер Бремен тегли кредит, Рома тегли кредит, това е нормално. Би трябвало Левски също да получи тази възможност, да изтегли кредит и после да го върне с продажбата на няколко футболисти. И да се върне към школата.

Здраве на всички, да се заредим с позитивна енергия, защото негативната ни пречи“, завърши Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови