Премиерът Борисов не обеща помощ от държавата за ВАР

OFFNEWS 15 декември 2019 в 07:53 2215 0

Премиерът Бойко Борисов заяви, че собствениците на футболните клубовете искат единствено да носят титлата президент, но не и да платят сами за въвеждането на системата за видеоповторения (ВАР). Според Борисов въпросът около технологията опира до това, дали данъкоплатците са съгласни да платят за нея.

"Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци.

Въпросът е съгласни ли са българските данъкоплатци да дадат от своите пари на футболните клубове, защото президентите не желаят сами да сложат ВАР, а искат да се наричат с гръмките думи президенти", каза Борисов, цитиран от Dsport.

В петък Българският футболен съюз (БФС) обяви, че ще работи усилено за въвеждане системата в първенството. Решението беше взето на последното заседание на изпълнителния комитет за 2019 г.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза, че очаква помощ от държавата за въвеждането на системата, която е доста скъпа. Именно стадионът в Разград ще е едно от първите места, на които трябва да има ВАР, както и националния стадион "Васил Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови