Пребитият директор в Левски се подобрява, но състоянието му остава тежко

OFFNews 23 август 2019 в 11:11 2676 0

Служителят на Левски Цветан Вълчев, който бе жестоко пребит с железа, продължава да е в реанимацията на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ". Състоянието на 38-годишния мъж се подобрява, но остава тежко, информира "24 часа".

"Все още има опасност за живота му", обявиха от болницата в четвъртък следобед.

Лекарите полагат усилия за стабилизиране на пациента, който има четири счупвания на черепа, счупени ребра и други травми от варварския акт. Около 9,30 часа сутринта в сряда пред офисите на клуба на улица “Тодорини кукли” в София двама мъже нападнаха и пребиха с железа служителя на Левски.

Побоят е бил близо и до фатален край. Бързата намеса на случаен минувач, който разхождал кучето си, и на колеги на Вълчев е прекъснала жестокото деяние, преди може би някой от следващите удари да се окаже фатален, припомня изданието.

МВР продължава работа по установяването на извършителите. На камера се вижда как заподозрените бягат по тротоара пред бариерата за вход към общежитието на “Герена”, пресичат на отсрещния тротоар, качват се в паркиран там автомобил и отпрашват по улица “Стефан Богориди”.

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски Степан Хиндлиян отхвърли вчера категорично версията, че зад побоя стоят “сини” ултраси. Според слух бруталният побой можело да има отношение с прекратени парични потоци за ултраси, които преди печелили от фенартикули.

Той уточни, че НКП се е занимавал с мърчандайзинга и маркетинга официално в продължение на 9 месеца и половина при стария собственик Спас Русев, като по договори с търговското дружество, управлявано от НКП, в клуба влезли близо 100 хил. лв.

От групировката "Ултрас Левски" също излязоха с декларация по скандалния случай, в която отправят редица обвинения към старите ръководства и връзките им с НКП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови