Павел Колев: Към момента нямам притеснения за бъдещето на Левски

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2020 в 21:21 1620 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че няма сериозни притеснения за бъдещето на "сините". Той говори след края на втората среща между привържениците на Левски и Васил Божков, която се проведе по-рано тази вечер.

Припомняме, че бизнесменът обяви, че ако одържавят лотарията му, той няма да има финансовата възможност да издържа клуба.

Ето какво още каза павел Колев: "Аз не съм тук да коментирам какво се е случило в залата. Идеята беше да се запознаят феновете с перспективите за развитието на клуба. Събрахме се, за да изкажат своето мнение по въпроса. Предполагам, че най-съществените неща ще се дискутират на срещата между феновете и Бойко Борисов.

Беше поискано да информирам тръст "Синя България" относно финансовото състояние не Левски. Те ще бъдат медиатор, за да може всички фенове да знаят какво е състоянието на клуба в момента. Към днешна дата Левски има нужда от санитарен минимум от милион и половина на месец.

Това е, aко не се покриват стари задължения, ако не се покриват вноските към НАП. В краткосрочен план нямам притеснения за бъдещето на Левски. В момента работим по стратегията, която сме начертали. Ако има промени, ще трябва да изградим и нов план. За момента няма поводи за притеснение.

Аз мисля, че левскарската общност е разединена на някои теми, но когато става дума за доброто на клуба, там няма никакви противоречия. Всички се вълнуват за състоянието на Левски и всички са единодушни в позицията си по тази тема.

Част от стратегията за развитието на Левски включва построяването на нов стадион. Клуб, който иска да се развива, няма как да не разполага с модерен стадион, който да му носи приходи и да е максимално удобен за феновете. Липсата на модерни стадиона в България е голям минус за българските клубове в европейски план. Преговорите за момента са замразени поради неяснотата.

Не мисля, че ще се отрази на футболистите. Това са професионалисти. Те са запознати, но ние сме ги информирали, че нямат от какво да се притесняват. Най-важното е да са готови за първия двубой от втората фаза на сезона. Селекцията приключи и оттук нататък се концентрираме върху делата на терена".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !