Още едно интересно име сред вариантите за треньор на ЦСКА

OFFNews 28 май 2018 в 11:01 2442 0

Легендарният сръбски треньор Любиша Тумбакович е предложен на ЦСКА, пише "Тема Спорт". Специалистът е сред обсъжданите варианти за нов наставник на "червените".

Тумбакович в момента води националния отбор на Черна гора, като днес има контрола срещу Босна и Херцеговина. Според запознати той е сред сериозните кандидатури за кормилото в ЦСКА. Говори се, че сърбинът е готов да води "армейците", но паралелно с това желае да запази и поста си на селекционер на Черна гора.

"Червените" обаче предпочитали той да е съсредоточен изцяло върху клубния си тим, така че има някои разминавания между двете страни. Тумбакович не е единствената опция пред ЦСКА, като се разглеждат и доста други кандидатури. Крайното решение кой да води отбора се очаква да бъде взето най-късно до 1 юни (петък).

Тумбакович е считан от мнозина за най-успешния треньор на Партизан. Води го на два пъти – от 1992 до 1999 и от 2000 до 2002 г. В тези периоди печели общо 6 титли и 3 купи. Шампион е през 1993, 1994, 1996, 1997, 1999 и 2002 г. Води "гробарите" в цели 301 шампионатни мача, като спечелва впечатляващите 228.

По този начин се утвърждава като един от най-добрите сръбски специалисти в историята на местното първенство. В Партизан Тумбакович е принуден да работи в тежки условия. 90-те години са много турбулентни за цяла Югославия заради войната там.

За да оцелява, белградският гранд трябва да продава всички свои звезди като Предраг Миятович, Славиша Йоканович, Саво Милошевич и доста други, но въпреки това остава основна сила в сръбския футбол под ръководството на Тумбакович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!