Новият стадион на "Тотнъм" прави песните на агитката по-шумни

OFFNews 24 януари 2017 в 12:03 3013 0

Новият стадион на Тотнъм е проектиран така, че песните на публиката се чуват по-силно, отколкото реално са децибелите. Бижуто е за 61 000 зрители.

Според архитектите от Populous съоръжението всъщност има акустиката на концертна зала. Кристофър Лий от екипа архитекти, нает от Тотнъм, даде любопитно обяснение пред списание GQ: "Според изследванията ни когато акустиката не е добра, всеки запалянко излиза от синхрон и спира да пее.

Затова сме проектирали стадиона по начин, който създава условия ехото да се чува максимално бързо и да трае максимално дълго. Това кара хората да пеят.  Колкото по-силно пеят запалянковците, толкова по-силно започват да пеят и тези около тях. Атмосферата става наистина адска".

Ключов елемент за акустиката е покритието на покрива, който ще бъде покрит са алуминий. Материалът помага на звука да се връща обратно към трибуните. Но опитите за усилване на шума не спират дотук.

"Покритието ще бъде използвано дори в седалките, което също помага на акустиката", каза архитектът. Цената на стадиона, който ще бъде вторият най-голям във Висшата Лига, е 750 милиона паунда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови