Сравняват с батут стадион за Мондиал 2018

OFFNews 14 декември 2016 в 13:13 16046 0

С батут беше сравнен все още строящият се стадион "Крестовский" в Санкт Петербург след откриването на поредните пропуски в изграждането му.

Инспекцията на ФИФА в началото на ноември установи повишено ниво на вибрациите на терена и не даде зелена светлина, преди проблемът да бъде отстранен.

Инспекторите скочили няколко пъти върху терена и установили превишаване на нормата за вибрация със седем пъти. Проблемът идва от това, че теренът е подвижен. Той е монтиран върху релси и може да бъде изваждан, когато на стадиона са предвидени други прояви. Подобни терени не са прецедент. Такива бяха направени в Германия за световното през 2006 г.

Властите имат два пътя пред себе си. Или да направят терена стандартен, т.е. неподвижен, или да потърсят начин да спрат вибрациите. Предложението на строителите е теренът да бъде подпрян с крикове, като ориентировъчната бройка е между 700 и 1200 на брой. Кой ще плати сметката обаче все още не е ясно.

Строителството на обекта започна през 2007 година и трябваше да завърши на 26 декември 2016 г. Въвеждането на стадиона в експлоатация беше планирано за 30 декември, но по-всяка вероятност това няма да се случи. При строителството му бяха разкрити огромни злоупотреби. През юли 2015 година беше скъсан договора с изпълнителя и избран друг строител.

"Не пипайте "Батут Арена", смеят се във форумите дори и самите руснаци, които предлагат на шега да се подкупи комисията и да си затвори очите пред недостатъците на "Крестовский", който трябва да приеме мачове от Мондиал 2018.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews