Нидерландия и Франция спретнаха спектакъл без гол и спорно съдийско решение

Донислав Донев 21 юни 2024 в 23:54 1927 6

Нидерландия срещу Франция

Снимка Facebook: OnsOranje

Хави Симонс с топката, преди да стреля към целта

Нидерландия и Франция завършиха наравно 0:0 в двубой от втория кръг на Група "D“ на Европейското първенство, игран на "Ред Бул Арена" в Лайпциг.

Отборите предложиха бясно темпо и много битка, като пропуснаха по няколко добри положения за гол. За спечелената от "петлите" точка много помогна и английската съдийска бригада, водена от Антъни Тейлър, която отмени доста дискусионно гол за Нидерландия на Хави Симонс в 69-ата минута заради засада.

Така Нидерландия и Франция разделят първата позиция с по 4 точки. Австрия е на трето място с 3, а отборът на Полша е последен с 0. В последния кръг, на 25 юни, Нидерландия среща Австрия, а Франция – Полша.

Двубоят започна добре за Нидерландия, като още в първата минута Жереми Фримпонг бе изведен на дясното крило, но ударът му по диагонала бе спасен от Майк Менян.

Франция отговори с удар извън наказателното поле на Антоан Гризман, но Барт Вербрюген също се намеси добре в петата минута на срещата в Лайпциг.

В 14-ата минута отбраната на Нидерландия се пропука и Франция можеше да отбележи, но Гризман не можа да стреля от вратарското поле. Секунди по-късно нападателят на Атлетико Мадрид отново получи топката, но ударът му с левия крак мина покрай десния страничен стълб на нидерландската врата.

Отговорът на "лалетата" бе в лицето на Коди Гакпо, който шутира опасно в 16-ата минута, но ударът му извън наказателното поле напусна очертанията на терена след рикошет във френски футболист.

В 28-ата минута Жул Кунде с вертикално дълго подаване успя да изведе Маркюс Тюрам зад отбраната на нидерландците. Нападателят навлезе в наказателното поле отдясно и потърси близкия ъгъл, но прати топката опасно над вратата.

В 43-ата минута Антоан Гризман беше оставен непокрит от защитата на Нидерландия в наказателното поле. Нападателят засече с глава центриране на Адриен Рабио отляво, но не затрудни Барт Фербрюген. Така първото полувреме завърши без отбелязани попадения.

Втората част започна като първата - с много по-позиционна игра и без особени рискове. В 60-ата минута Тюрам стреля от пеналтерията, но встрани от вратата. Три минути след това Чуамени засече с глава центриране на Дембеле отдясно, но топката профуча над напречната греда. "Петлите" се настаниха в половината на "лалетата" в този период.

В 66-ата минута Гризман направи още един голям пропуск. този път той получи от Канте в близост до вратата, но отново не успя да нанесе качествен удар и Вербруген изби в корнер.

В 69-ата минута Нидерландия стигна до гол, реализиран от Шави Симонс. След консултация с лайнсмена Антъни Тейлър обаче отмени гола заради засада на Дензъл Дъмфрис, който бе в нередовна позиция до Вербруген. ВАР разгледа дълго ситуацията и потвърди решението на съдията. Решението обаче бе дискусионно, тъй като нидерландският футболист не бе пред, а на около 2 метра встрани от френския вратар и попадението можеше да бъде зачетено.

В 88-ата минута Рабио успя да изпревари Дъмфрис и с глава си бутна топката напред. Халфът напредна отляво, навлезе в наказателното поле и опита подаване към Коман, което беше безкрайно неточно. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2550

    7

    alfakentavur

    22.06 2024 в 10:35

    "Тези отбори са напълно представителна извадка на страните си"
    Поредна глупост.

    Никой отбор никъде по нищо не е "представителна извадка". В отборите се събират най-добрите спортисти в съответната дисциплина.
    И като африканците са по-добри в някои спортове - те преобладават.

    Много би ми харесало и много бих искал да поканя Мбапе в България. Дай 120 милиона евро само за да дойде. Пък за заплатата от 45 милиона годишно ще намеря някой друг.

    -400

    6

    781000

    22.06 2024 в 10:25

    Напълно нормално е да има африканци, но е напълно ненормално те да са 75%.
    Тези отбори са напълно представителна извадка на страните си. В тях са включени основно хора между 18 и 25 години, от предградията и по-големите градове (където са центровте на открилите ги клубове), и от средната / под среднатата класа.
    В гореспоменатата популация, съвсем реално е да се каже, че черните и арабите са над 2/3, което дава ясна идея на какво ще прилича Франция след 20-30 години.
    И ако това ти харесва, си ги покани в България, за да видиш реално и нагледно за какво става дума.

    2550

    5

    alfakentavur

    22.06 2024 в 09:37

    До къде сте я докарали?
    Такива като мен, които ти посочват очевАдния исторически факт, че в държава, която е имала колонии в Африка, е напълно нормално да има африканци?

    Хайде върви да кажеш нещо по повод многобройните хора с турски произход в българските национални отбори по борба и вдигане на тежести.
    И обратното. Вчера даже в "Стани богат" имаше въпрос кой атлет става спортист на годинита в държава, за която изобщо не се е състезавал преди това. Наим Сюлейманоглу. След като бяга заради Възродителния процес в Турция го приемат, правят го Спортист на годината без да има и едно състезание за Турция. След това печели три златни олимпийски медала за Турция.
    Дали някой номериран "умник" е говорил нещо против хората от България в турски отбори?

    2550

    3

    alfakentavur

    22.06 2024 в 07:29

    И какво от това "умнико"?
    И Франция, и Нидерландия са имали колонии в Африка, Америките, Азия.
    Многото раси там са нещо съвсем нормално.
    А може би вас ви стяга чепика, че "Белите не могат да скачат"?

    -400

    2

    781000

    22.06 2024 в 00:58

    От общо 22мата, които започнаха този мач, бели баха 6, или 27% - по трима от всеки отбор.
    Това ли е Европа ?! След една седмища ще сте много възмутени, че крайната десница е спечелила и във Франция, след като вече спечли в Холандия.
    Ами има защо.

    2405

    1

    Козон

    22.06 2024 в 00:44

    И тази година стратегията на френския отбор е да държи играчите си на върха на Айфеловата кула, за да придобият необходимия тен. Само Гризман и Жиру са избегнали тренировките.
     
    X

    Първият от новите локомотиви на БДЖ вече е в София