„Нефтохимик“ на протест – призова общината да обърне внимание на футбола

OFFNews - Бургас 28 ноември 2017 в 17:57 2929 0

Снимка OFFNews

Няколкостотин души излязоха на протест в Бургас в защита на футболния „Нефтохимик“. Деца и техни родители, фенове, треньори и служители поискаха яснота къде могат да тренират и как да се финансира тима, който е с основно общинска собственост – 82%.

Спортна база, на която да се играе нормално, защото към момента и представителният тим, и детско – юношеската школа, пътуват извън града, за да тренират в кал и студ. Общината да си вземе обратно ст. „Лазур“ и да поеме ангажимент за финансовото бъдеще на тима. Около тези искания се обединиха протестиращите, които се събраха пред Дома на Нефтохимика, преди сесията на общинския съвет. Треньори и футболни деятели останаха обидени от поведението на общински съветници, които не обръщат внимание на проблемите на спорта в Бургас.

Кметът Димитър Николов се ангажира да бъде ремонтирана базата в комплекс „Изгрев“ до няколко месеца. Общината не може да преговаря да вземе собствеността на ст. „Лазур“, каквото е едно от предложенията, защото тя продължава да е неясна:

Въпреки че, ние имаме желание да водим разговори с ръководството на фирмата, която, според нас, владее в момента стадиона, оказа се, че няма правно основание, на което да преговаряме, за да го придобием. Митко Събев и неговите адвокати категорично отказват пред правната дирекция на Община Бургас да водят разговори, защото не владеят собствеността на стадиона“, посочи Димитър Николов.

Общинският съветник Калчо Белов (ГЕРБ) пое ангажимент да внесе искане за субсидия както за „Нефтохимик“, така и за „Черноморец“. Парите, евентуално, трябва да бъдат гласувани за следващата година. По думите на родители, чиито деца тренират в „Нефтохимик“, необходими са 200 - 300 000 лв.

На противоположното мнение бяха колегите му Румен Ангелов (ГЕРБ) и Георги Дражев (НФСБ). Дражев обвини представители на ръководството на „Нефтохимик“, че са похарчили близо 3 млн. лв. от спонсори без ефект. Ангелов посочи, че във всички спортни клубове имало финансов недостиг, а имало такива с далеч по-значими успехи от футболния тим.

Единственото категорично решение, което бе взето на днешната сесия, бе че представител на родителите, чиито деца тренират в тима, ще влезе в Съвета на директорите на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков