Бургас изчезва от футболната карта

ОFFNews 14 юни 2017 в 15:13 1811 0

Нефтохимик може да започне новия сезона от областната група, най-ниското футболно ниво. Така Бургас ще остане без футболен тим при професионалистите, тъй като в региона рита и възстановеният на стотен път Черноморец. 

Новината разкри изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров, цитиран от "Котаспорт". Другият вариант пред Нафтата е участие във Втора лига със състав, изграден изцяло от собствени юноши.

„Призовавам бургаският бизнес да се обедини и да спаси клуба. Ако нямаме финансови гаранции, ще започнем от областните групи. Извървели сме го този път. Ако се наложи, пак ще го направим“, заяви Тодоров.

Миналото лято Нефтохимик едва се спаси от изпадане във "В" група. Тимът обаче беше качен по административен път в "новата" и "елитна" група. Той обаче загуби баража за оставане срещу Витоша Бистрица. 

Иначе Тодор Киселичков е новият треньор на Нефтохимик.  Снощи специалистът и клуба са постигнали договорка и днес ще бъде обявено официално и назначението му.

41-годишният бивш халф събира отбора в началото на седмицата, най-вероятно в понеделник, като по-късно днес ще станат ясни и още детайли около тима. Негов помощник ще бъде Владимир Вълчев, който има много сериозен опит в детско-юношеския футбол, но също така е бил асистент и на мъжки отбори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!