Бог да прости бургаския футбол!

OFFNews 18 юни 2017 в 10:14 3324 0

Бургаският футбол е в будна кома. Не, бургаският футбол е мъртъв.Това бе окончателно потвърдено вечра, след като дълго планираният митинг на феновете на Нефтохимик пропадна.

Стотина верни привърженици дойдоха, за да се борят за оцеляването на своя отбор, но това бе крайно недостатъчно и само шествие бе отложено. Може би завинаги. Това показва отношението на цялата общественост към проблемите. По-скоро отношение.

През 2007 година бе създаден ПСФК Черноморец. С много обещания, амбиции и приказки. Заговори се и за футуристичния проект Черноморец- Арина. Десет години по-късно този Черноморец е във фалит, ФК Черноморец 1919 се бори за връщане на марката и нейната слава в областната група, а Нефтохимик е пред закриване.

Почти сигурно е, че през следващата година в Бургас няма да има отбор в професионалните групи. Трябва чудо да стане, но чудеса стават в приказите или на места, където хората искат и се борят. Тук не е такова място. Още повече, че местният политически елит не показва никаква заинтерисованост по проблемите на спорта.

Десет години футболни реформи в най-добрия град за живеене доведоха до унищожаването на тази игра в Бургас. Което е срамно. В момента спортен комплекс "Черноморец" е като неподдържан зоопарк, "Лазур" върви по същия път, а реално градът няма общински футболен стадион.

Няма и реално истинско общественото мнение, спортна общественост, която да притиска, да иска и да изисква. Така се стигна до това положение, в което не се вижда как проблемите ще бъдат решени. Може би е най-правилно да кажем: Бог да прости бургаския футбол!

заб. текстът е на бургаския сайт Котаспорт, публикуваме го без редакция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !