Милан вдигна офертата за Милинкович-Савич на 120 млн. евро

OFF News 16 август 2018 в 11:07 1920 0

Новото ръководство на Милан ще направи последен опит да купи сръбския национал на Лацио Сергей Милинкович-Савич.

Преди няколко дни босовете на римския клуб са отхвърлили предложението на „росонерите” за наемане на 23-годишния халф за 30 млн. евро, с опция за закупуване в края на сезона за още 50 млн. евро. Милан не се отказва и вчера е отправил нова оферта.

В нея отново има наем за една година, но сега вече сумата за него е 40 млн. евро, а през лятото на 2019 г. се ангажира да купи играча за 80 млн. евро. Така общият трансфер ще достигне 120 млн. евро, което би трябвало да задоволи своенравния бос на Лацио Клаудио Лотито, който има един ден за отговор.

Трансферният прозорец в Италия затваря в петък, 17 август. От събота до края на месеца клубовете от Серия А ще могат само да продават играчи в чужбина.

Ако Лотито откаже и новото предложение на Милан, Милинкович-Савич може да отиде само в Испания или Франция, където за него огромен интерес има от страна на Реал Мадрид и ПСЖ. Това може и да е добър вариант за Лацио, който ще прибере огромна сума пари за сръбската си звезда и едновременно с това няма да засили вътрешната конкуренция.

Трансферната сага около Милинкович-Савич се следи с интерес от родния му клуб Войводина (Нови Сад). При определени обстоятелства той може да вземе 5% от трансфера, с което да закрепи рехавия си бюджет, от който страда в последните години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!