Спортният арбитражен съд върна Милан в Европа

OFFNews 20 юли 2018 в 14:15 1194 0

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) върна Милан в Европа, като по този начин отмени решението на УЕФА да отстрани "росонерите" от участие за два сезона.

Причината е нарушаване на правилата за лицензиране и финансовия феърплей. Така Милан ще може да се завърне в евротурнирите и да участва в Лига Европа, след като завърши шести в Серия А, съобщава журналистът Джанлука ди Марцио в своя сайт.

Решението на Арбитражната палата на УЕФА беше взето в края на юни, а след него настъпиха сериозни промени в собствеността на "росонерите". В момента зад Милан стои могъщ американски инвестиционен фонд с активи от 34 милиарда долара.

Във връзка с това решение се задава интересен казус относно участието на Милан в мача срещу Левски на 11 август по повод 75-годишнината от рождението на легендата на "сините" Георги Аспарухов - Гунди.

Милан започва директно от груповата фаза, като по този начин ще измести от участие Аталанта. Тимът от Бергамо ще започне от втория предварителен кръг, а Фиорентина отпада напълно от участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови