Милан повали Юве за Суперкупата с дузпи

OFFNEWS 23 декември 2016 в 21:25 3780 0

Милан си връща формата за големите мачове срещу суперселекцията на Ювентус. Това бе показано в Доха (Катар) по време на финала за Суперкупата на Италия, който "росонерите" спечелиха с дузпи.

Ювентус и Милан завършиха редовното време и продълженията при резултат 1:1 на стадион “Джасим Бин Хамад” в Доха. Джорджо Киелини бе точен в 18-ата минута, след като засече центриране на Пянич от корнер. Джакомо Бонавентура изравни с глава в 38-ата минута, засичайки центриране на Сусо. До края на редовното време и продълженията двата отбора имаха по едно-две по-опасни положения за гол. Не се размина и без недоволство към съдиите. Първо в Милан имаха претенции за втори жълт картон за играч на Юве, а в края на мача "бианконерите" искаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но съдията свири край на двубоя.

При дузпите с 4:3 по-точни се оказаха играчите на Милан. Двамата най-добри италиански вратари Буфон и Донарума спасиха по един наказателен удар, Манджукич (Юве) уцели гредата, а решителният удар нанесе новото хърватско попълнение на Милан Пашалич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови