Марадона стана треньор в Аржентина

OFFNews 06 септември 2019 в 12:45 2825 0

Световният шампион с Аржентина Диего Марадона подписа договор с местния Гимнасия и Есгрима, завръщайки се към треньорството в своята родина за първи път след 2010 г.

„Звездата на световния футбол Диего Армандо Марадона подписа договор и е новият старши треньор на Гимнасия“, обяви клубът в свое кратко изявление, цитирано от БГНЕС, като уточнява, че сделката е до края на сезона.

Марадона, който бе известен с реализаторските си качества и е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, за последно бе треньор в Мексико, където води втородивизионния Дорадос до две неуспешни появявания в плейофите.

Новият му тим, от град Ла Плата малко извън Буенос Айрес, е основан през 1887 г. и е един от най-старите професионални клубове в Америките. Отборът има една-единствена купа – Копа Сентенарио през 1993 г. Съставът в момента се намира на дъното в Първа дивизия с една точка от пет изиграни срещи.

Завръщането на Марадона бе очаквано с огромно нетърпение и множество привърженици дойдоха при представянето му. За последно той бе начело на националния отбор на Аржентина между 2008-а и 2010 г., като прекара периоди начело и на клубно ниво в Мандию и Расинг през 90-те години на миналия век.

58-годишната легенда стана световен шампион с „албиселесте“ през 1986 г., но в последно време изпитва здравословни проблеми, често заради екстравагантния си начин на живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!