Манчестър Юнайтед изпусна Арсенал и даде признаци на излизане от кризата

OFFNews 19 ноември 2016 в 16:55 4250 2

Манчестър Юнайтед и Арсенал не се победиха и завършиха 1:1 в голямото дерби на 12-ия кръг на Премиър лийг на "Олд Трафорд".

Домакините могат да съжаляват повече за изпуснатата победа, като допуснаха изравнителен гол минута преди края. Тогава французинът Оливие Жиру се разписа във вратата на Давид де Хеа и спаси точката за "артилеристите", а Арсенал остана непобеден вече в 17-и мач поред във всички турнири.

"Червените дяволи" бяха по-добрия отбор на терена през преобладаващата част от двубоя и стигнаха до откриване на резултата в 68-ата минута чрез Хуан Мата.

Пол Погба изведе Ерера, който върна по земя от аутлинията към Мата. Испанецът стреля от 13-14 метра, пращайки топката в ъгъла за 1:0. Малко по-късно аржентинецът Маркос Рохо пропусна да удвои, а минута преди края гостите изравниха с първия си точен удар в мача.

Попадението бе изработено от Окслайд-Чембърлейн, който проби отдясно, преодоля младока Маркъс Рашфорд и центрира към Жиру, който се извиси в наказателното поле и засече неспасяемо с глава за крайното 1:1. Така Арсенал е на трето място във временното класиране с актив от 25 точки. Манчестър Юнайтед е шести с 19 точки.

Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо пък продължава да има смазващо предимство в дуелите с Арсен Венгер. От 16 мача французинът има само един успех над тим, воден от португалеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

19.11 2016 в 17:47

...все пак става въпрос за две личности които изобщо не могат да се понасят, а и не го крият....

https://goo.gl/b5TGmq

63994

1

Red or Dead

19.11 2016 в 17:17

Опсссс...поднасям извиненията си към спортния редактор, чак сега видях, че сте отдали заслуженото и на ИСТИНСКОТО дерби, имам предвид като гледаемост, като популярност, и естествено като заряд.....все пак става въпрос за две личности които изобщо не могат да се понасят, а и не го крият....
 
X

Да помогнем на украинските деца!