Арсенал и Тотнъм възраждат старата вражда

OFFNews 05 ноември 2016 в 09:08 4209 1

Арсенал приема Тотнъм в неделя, 6 ноември, от 14 ч. в дербито на Северен Лондон. Това е едно от най-големите градски дербита в света, като то е белязано от омраза още в зародиша си.

Двата тима са играли 183 пъти помежду си, като балансът победи - загуби е в полза на Арсенал - 78:55.

По принцип Тотнъм е по-старият от двата клуба, който е създаден в Лондон през 1882 г. Първоначално Арсенал е със седалище в югоизточната част на Лондон, където се намира военната фабрика "Ройъл Арсенал".

Амбициозният собственик Хенри Норис мести отбора впоследствие в северната част на града, а с влиянието си във футболните среди успява да го уреди служебно в елитната дивизия, като от нея е изваден Тотнъм. Това е и причината привържениците на двата клуба да не се харесват и досега.

Колкото до днешния мач, очакванията са за малко голове. Тотнъм има една от най-добрите защити в Англия, но същото не може да се каже за атаката, където има кадрови проблеми. Нападателят Хари Кейн беше вдигнат по спешност, след като пропусна последните пет срещи на "шпорите" заради контузия в глезена.

Арсенал също има кадрови проблеми, но успехът над Лудогорец в Шампионската лига даде криле на Арсенал. Отборът е известен с това, че трудно печели през ноември, но прокобата беше счупена в София.

"Вече започнахме позитивно през ноември и съм сигурен, че играчите ми могат да се справят", каза французинът.

На трибуните на "Емиратс" се очаква да бъде и българската тенис звезда Григор Димитров. Приятелката му Никол Шерцингер има място във ВИП-ложата на "артилеристите" покрай работата си в британското издание на музикалния риалити формат Х Фактор. Певицата прогнозира 1:1, което се покрива и с мнението на специалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews